Historikk

Interessen for lyd og lys kom allerede i ten-årene (tidlig på 80-tallet) når Frank Tangen spilte i band og turnerte Østfold (og Oslo) rundt med egen lydrigg og egenkonstruert lyspakke. Han spilte gitar og sang, og fikk i denne tiden forståelsen av hvor viktig god lyd og godt lys er for både artist og publikum.

Frank hadde lys på sin første russerevy i 1989 etter påtrykk fra og under opplæring av Gudmund Groven. Gudmund var en inspirator og en viktig del av starten på Tangen Lyd og Lys as.

Etter dette, med noen få enkle lamper, startet prosessen med å gjøre jobber for å få penger til å kjøpe nye lamper. Mange av kundene fra denne tiden er fortsatt kunder hos oss idag, og det er alle våre fornøyde kunder som er vår beste markedsføring.

Utstyret ble lagret i et lite rom i kjelleren i privatboligen i Askim og fraktet rundt i familiens privatbil og med pappas tilhenger. Mange små og lærerike jobber ble gjort og både vilje og evne økte stadig. Til større jobber ble det leid inn ekstra utstyr fra Norsk Sceneteknikk as som på den tiden hadde utleieavdeling i Spydeberg.

Etter dette gikk det slag i slag under navnet «Frank Tangen Scenelys» med forskjellige arrangementer frem til det i 1997 ble på fulltid i firmaet som ble hetende «Tangen Lys».

Kurser ble tatt, bøker ble lest, og andre dyktige teknikere ble melket for gode råd og tips. Entusiasmen og læreiveren var stor også på den tiden. Læringskurven var bratt og mange gode kontakter ble knyttet i denne tiden og stadig større jobber ble levert. Noen ganger leverte vi langt over evne, men når arbeidsdagen kan være på 76 timer, så er det utrolig hva man får til på en dag. 😉

«Tangen Lyd og Lys» så dagens lys 😉 i 2004 etter påtrykk fra mange av våre kunder som ikke ønsket å måtte kontakte to firmaer for å få levert begge deler. Nye og stadig mer profesjonelle kontakter ble knyttet. Den antagelig viktigste kontakten fra denne tiden er skuespillerinnen Juni Dahr. Gjennom hennes «Visjoner» og enorme kreativitet har vi vært nærmest verden rundt med forestillinger som f.eks «Ibsen Kvinner», og vi har turnert Norge på kryss og tvers flere ganger med forestillinger som f.eks «Markens Grøde» (Knut Hamsun).

Først i juni 2008 ble firmaet registrert som aksjeselskapet «Tangen Lyd og Lys as». Det ble ansatt daglig leder på heltid, og vi var da 5 personer som på heltid hadde sitt virke i firmaet.

Alle våre spennende kunder, som stadig kommer tilbake til oss, gjør at vi kan fortsette å leve i og livnære oss av denne verden av drømmer, følelser og opplevelser. I det som kan oppleves som et virrvarr av kabler, knapper og utstyr lar vi oss rive med i latter og gråt, spenning og entusiasme, og midt i alle disse følelsene har vi alltid fokus på artistens og arrangørens behov og på publikums opplevelse. Og kanskje er det nettopp derfor våre kunder nesten alltid velger oss også neste gang behovet melder seg.

Frank Vi4 550 OLYMPUS DIGITAL CAMERA